Algemeen

Drie factoren die het resultaat bepalen: 

Klei

Vooral de kleur van de klei en de vorm van het werkstukken spelen een rol bij het eindresultaat.

Glazuur

Het type glazuur moet zorgvuldig uitgekozen zijn zodat het past bij de klei, de techniek en de vormgeving.

Bakken

Enkel de correcte baktemperatuur garandeert het juiste resultaat.

Alles begint met klei.

Werken met klei is rustgevend, goed voor lichaam en ziel. De ene zal zich meer kunnen vinden in boetseren, de andere meer in gieten of draaien. Als je met klei begint te werken, begin je bij het begin : een klompje klei die je met de hand of op de draaischijf gaat vormen. Je begint klein. Zoals ze zeggen : je leert eerst stappen vooraleer je leert lopen.

Volg je een workshop, een cursus of zelfs een scholing, er zullen vast wel mogelijkheden in jouw buurt zijn om de verschillende disciplines te leren. Wil je meer weten over klei, ga naar de volgende pagina : Klei

Glazuur maakt je werkstuk af.

Een mooi glazuur maakt of breekt jouw werkstuk. Al die soorten en mogelijkheden die ter beschikking zijn, maken het soms moeilijk om er aan te beginnen. Als je op eigen houtje begint, is het raadzaam om je goed te informeren over het product, vandaar überhaupt deze volledige website.

Is het resultaat niet wat je verwacht hebt? Je kunt veel leren van een correcte beoordeling, ga naar volgende pagina : resultaten.

Wil je meer weten over de soorten glazuren en hun eigenschappen, ga naar volgende pagina: Glazuren

Het bakken.

Eenmaal het werkstuk geglazuurd is volgt het bakken. De werkstukken moeten op de juiste manier in de oven gezet worden. Het juiste stookprogramma moet ingesteld zijn, en de oven moet goed functioneren. Wil je meer weten over het bakken, ga naar deze pagina: bakken.